Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP)
Hoe ziet ons MJOP eruit?
Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) is een strategisch document dat inzicht biedt in het onderhoud dat een gebouw op de lange termijn nodig heeft. Door onderhoudskosten en -activiteiten zorgvuldig in kaart te brengen, helpt een MJOP bij het behouden van de kwaliteit, veiligheid en waarde van het vastgoed. Zo zorgt het MJOP ervoor dat er tijdig actie kan worden ondernomen, waarmee onverwachte kosten en grotere problemen worden voorkomen.
Een Duurzaam Meerjaren Onderhoudsplan (DMJOP) gaat nog een stap verder door niet alleen regulier onderhoud op te nemen, maar ook duurzame verbeteringen. Dit betekent dat naast het behoud van het gebouw, ook wordt gewerkt aan energie-efficiëntie, CO₂-reductie en het verlagen van de ecologische impact. Door onderhoud en verduurzaming te combineren, biedt een DMJOP een toekomstbestendige oplossing die zowel financiële voordelen oplevert als bijdraagt aan de maatschappelijke verduurzamingsdoelen.
Combinatie verduurzaming
Door onze expertise in verduurzaming kunnen wij verduurzaming en onderhoud slim combineren.
TOT WEL 75% subsidiabel
Betaalbare verduurzaming zorgt voor slimme investeringen met een blijvend financieel voordeel.
Financieel gezond
Door onze liquiditeitsprognose heeft u voldoende geld in kas voor onderhoud en verduurzaming.
Onze aanpak
Visuele inspectie
We starten met een grondige visuele inspectie van het gebouw om de huidige staat in kaart te brengen.
NEN 2767-Conditiemeting
Aan de hand van de NEN 2767-methodiek beoordelen we de technische conditie van bouwkundige en installatietechnische elementen.
Planning en realistische Kostenraming
We stellen een meerjarenplanning op met bijbehorende kostenraming voor zowel regulier onderhoud als verduurzamingsmaatregelen.
Liquiditeitsprognose
Op basis van de kostenraming maken we een begroting, zodat de benodigde middelen tijdig beschikbaar zijn voor het onderhoud en verduurzamingstraject.
Relevante projecten
Verduurzaming VvE Krabbendijkehof
Energiek Vastgoed werkte samen met Helder Advies om de VvE Krabbendijkehof tijdens het gehele verduurzamingstraject te adviseren en begeleiden. Na een soepel proces van 9 maanden en 2 ALV’s heeft de VvE besloten om hun gebouw te verduurzamen van gemiddeld Label G naar Label A. Daarbij is er een lening van de Gemeente Rotterdam aangevraagd met 0.1% rente en tot wel €7.500 euro subsidie per appartement.