De basis voor een duurzame VvE: Het VvE Maatwerk Energieadvies

Uw VvE is klaar om te verduurzamen en wil nu concrete plannen uitwerken en doorrekenen? Dan is het opstellen van een Maatwerk Energieadvies een goede stap om te nemen. Onze BRL 9500 gecertificeerde energieprestatie adviseurs zijn gespecialiseerd in het opstellen van VvE Maatwerk Energieadvies. Wij vertalen complexe vraagstukken naar heldere adviezen en zijn hier om u te begeleiden bij elke stap van het proces

Duurzame VvE met Maatwerk Energieadvies

Het belang van Energieadvies voor VvE's

Ontwikkeld volgens de richtlijnen van het RVO en het Warmtefonds, biedt het Maatwerk Energieadvies uw VvE niet alleen een gedetailleerd plan voor verduurzaming, maar ook de nodige documentatie voor het verkrijgen van essentiële subsidies en leningen. Bij het aanvragen van financiering voor duurzaamheidsinitiatieven via het Warmtefonds, is een Energieadvies namelijk een verplichte stap. Het avies bevat minimaal drie scenario’s, vaak op basis van ambitieniveau. Met een goed energieadvies komt realiseert de VvE een maximale daling in de energielasten, een stijging in het wooncomfort en een stijging in de waarde van de woning.

Van Quickscan tot Maatwerk Energieadvies

Indien uw VvE zich nog in de Oriëntatiefase bevindt en de huidige staat en de mogelijkheden tot verduurzaming van uw gebouw nog niet bekend zijn, raden we aan om te beginnen met een Quickscan. Deze initiële evaluatie geeft u een glashelder beeld van de mogelijkheden die uw complex te bieden heeft. Bovendien vormt deze Quickscan de basis voor het Maatwerk Energieadvies, dat cruciaal is wanneer financiering in de vorm van een Energiebespaarlening nodig is bij het Warmtefonds. De QuickScan dient voor het creeren van interesse en draagvlak binnen de VvE voor het starten van een verduurzaming.

Kosten Maatwerk Energieadvies

De kosten voor een Maatwerk Energieadvies voor VvE’s loopt uiteen op basis van het aantal wooneenheden, de complexiteit van het object en de mate waarin de VvE het Maatwerk Energieadvies doorgerekend wil hebben. Vraag dus altijd een offerte aan om de kosten voor uw VvE goed in kaart te brengen.

Maatwerk Energieadvies VvE

SVVE subsidie Maatwerk Energieadvies

Sinds januari 2023 is de Subsidie Vereniging Eigen Huis (SEEH) veranderd in de Subsidie Voor Vereniging van Eigenaren (SVVE). Met de SVVE is het mogelijk om voor het Maatwerk Energieadvies subsidie aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). In combinatie met een vastgesteld limiet kunnen 75% van de gemaakte kosten, onder een aantal voorwaarden, worden gesubsidieerd. In totaal is er 48 mln. euro beschikbaar gesteld voor onder anderen het nemen van energiebesparende maatregelen, energieadvies en procesbegeleiding.

Hoe wordt het Maatwerk Energieadvies gemaakt?

Het proces van Energiek Vastgoed voor het opstellen van Maatwerk Energieadvies omvat een aantal duidelijke stappen:

1. Kosteloos adviesgesprek: We leren uw VvE kennen en begrijpen uw behoeften en ambities.

2. Verzamelen documentatie: De VvE voorziet ons, vaak samen met de VvE Beheerder, van de benodigde documenten. Denk hierbij aan plattegronden, het MJOP en energienota’s.

3. Nulmeting op locatie: Onze experts voeren een bouwkundige analyse uit van het complex om de huidige staat van het gebouw in kaart te brengen.

4. Oplevering Maatwerk Energieadvies: We leveren een gedetailleerd adviesrapport op met drie doorgerende verduurzamingsscenario’s die passen bij de wensen en ambitieus van uw VvE.

Cruciaal: Procesbegeleiding

Om de kans tot slagen te verhogen, kan de VvE ervoor kiezen gebruik te maken van procesbegeleiding. Zo wordt de VvE tijdens de volledige Verdiepingsfase extra ondersteund, met als doel het begrijpelijk maken van de verduurzaming voor alle bewoners en het bevorderen van de besluitvorming. De procesbegeleiding bestaat uit de volgende vier onderdelen:

  • Adviesgesprek VvE bestuur: Op basis van de nulmeting organiseren wij een meeting met het VvE bestuur om extra input van de VvE te verzamelen voor het rapport.  
  • Presenteren Maatwerk Energieadvies: Onze BRL 9500 gecertificeerde energieprestatie adviseurs komen op een bewonersavond of ALV het rapport presenteren aan de bewoners.
  • Definitieve bijlage Maatwerk Energieadvies: De definitieve bijlage wordt opgesteld met daarin het gekozen pakket aan maatregelen. Deze is vereist voor de aanvraag van een Energiebespaarlening bij het Warmtefonds. 
  • Presentatie bijlage MWA: Op een ALV wordt een presentatie gegeven van het definitief gekozen pakket aan maatregelen, met als doel het krijgen van een mandaat van de VvE voor het uitvoeren van het verduurzamingsscenario.
 

Kortom, wij kunnen de VvE bij de hand nemen tijdens de hele Verdiepingsfase, met als doel het komen tot een breed gedragen plan wat we tot uitvoer kunnen brengen. Het Maatwerk Energieadvies vormt de basis voor het verduurzamen van uw VvE.  Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Share this post

Gratis adviesgesprek aanvragen
Ontdek uw mogelijkheden met een gratis adviesgesprek van Energiek Vastgoed. Onze gecertificeerde adviseurs staan voor u klaar om uw wensen en behoeften in kaart te brengen. We zullen samen uw huidige situatie grondig analyseren en een op maat gemaakte oplossing vinden die bij u past. Mocht het blijken dat een andere partij beter aansluit bij uw behoeften, maakt u zich geen zorgen. Het adviesgesprek blijft kosteloos en we verwijzen u graag door naar betrouwbare partners met wie we goede ervaringen hebben. Neem vandaag nog de eerste stap naar succes en boek uw gratis adviesgesprek.
Een advies aanvraag voor uw utiliteitsgebouw?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen.

Een advies aanvragen voor uw VvE?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen.

Een energielabel aanvragen voor uw nieuwbouwproject?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen.

Een energielabel aanvragen voor uw utiliteitsgebouw?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen.

Een energielabel aanvragen voor uw woning?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen.

Zit u met een vraag gerelateerd aan duurzaamheid binnen de gebouwde omgeving?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen voor duurzaamheidsvraagstukken gerelateerd aan vastgoed.

Gelukt!

Uw aanvraag
is verstuurd!

Zit u met een vraag gerelateerd aan duurzaamheid binnen de gebouwde omgeving?
Wij staan klaar Om u te helpen

Voel u vrij met ons contact op te nemen voor duurzaamheidsvraagstukken gerelateerd aan vastgoed.